Naam is vereist.
Bedrijf is vereist.
E-mail is vereist.
BEVESTIG
Naam is vereist.
Bedrijf is vereist.
E-mail is vereist. Beschrijving is vereist.
BEVESTIG

Indien u een functionele vraag heeft of u wenst een issue te melden, vul dan onderstaand registratieformulier in We zullen u zo snel mogelijk contacteren met een antwoord of oplossing. 

Support openingsuren:   Weekdagen 9.00 - 17.00
Telefoon:   +32 (0)15 715 615
Naam is vereist.
Bedrijf is vereist.
E-mail is vereist.

Uw bericht hier:

Beschrijving is vereist. Beschrijving is vereist.
BIJLAGE / 5 MB
BEVESTIG
Functie titel is vereist
Functie locatie is vereist
Naam is vereist.
Telefoonnummer is vereist.
E-mail is vereist.

Uw bericht hier:

Beschrijving is vereist.
BIJLAGE / 5 MB
BEVESTIG
Naam is vereist.
Bedrijf is vereist.
E-mail is vereist.
SEND REQUEST
Naam is vereist.
Bedrijf is vereist.
E-mail is vereist.
SEND REQUEST

Blog

Jouw kanaal voor project management informatie

Telewerken? Ben jij er klaar voor? 5 zaken die je moet checken

09 september 2020.Trends

share this story

1. Telewerken versus thuiswerken

Allereerst is het belangrijk om te weten wat telewerken precies is en wat de verschillen zijn met het reguliere thuiswerken. Het belangrijkste verschil is dat thuiswerken echt alleen vanuit huis kan gebeuren. Wanneer een werknemer vanuit huis werkt, brengt dit voor de werkgever juridische verplichtingen met zich mee. Zo moet je zorgen voor een werkplek die voldoet aan het Arbeidsomstandighedenbesluit. Telewerken kun je echter in principe vanuit iedere locatie anders dan kantoor. Wanneer een medewerker beeldschermwerk verricht vanaf een andere locatie, bijvoorbeeld onderweg, thuis of op een externe werkplek, is sprake van telewerken.

2. Duidelijke taakverdeling en planning

Tijdens Covid-19 bleek wel dat, wanneer we plotseling niet vanaf kantoor kunnen werken, de ene organisatie beter is toegerust op telewerken dan de ander. Zonder heldere taakverdeling en plannen blijkt telewerken ontzettend lastig te zijn. Om ervoor te zorgen dat iedereen ook op afstand productief kan zijn, is het dus cruciaal om een duidelijke (project)planning te hebben inclusief realistische doelen en een heldere taakverdeling. Om ervoor te zorgen dat doelen ook op afstand gehaald worden, helpt het om te werken met een goed planningsprogramma. Zo maak je met onze alles-in-één businesssoftware in een handomdraai een sluitende planning waarin iedere werknemer zijn eigen to-do-list heeft. Zo voorkom je ook gelijk dat medewerkers te lang doorwerken en de grens tussen werk en privé door het telewerken uit het oog verliezen.

3. Goede communicatielijnen

Ook onmisbaar tijdens het telewerken: handige en effectieve communicatielijnen. Zorg dat alle medewerkers overal een goede verbinding hebben met de Cloud en continu met elkaar in contact kunnen staan. Onze interne chat functionaliteit kan bijvoorbeeld een enorm handige manier zijn om de lijnen kort te houden, ook als alle medewerkers zich op een andere plek bevinden.

4. Inzicht in projecten

De afgelopen periode konden ook managers en andere leidinggevenden vaak niet vanaf kantoor werken. Om toch overzicht te houden en de voortgang van projecten te kunnen controleren, is projectmanagement software onmisbaar. Dankzij onze slimme projectmanagement tool heb je iedere stap altijd volledig onder controle, ook tijdens het telewerken.

 5. Urenregistratie

Ten slotte is gebleken dat, juist wanneer veel medewerkers gedwongen vanaf een andere locatie werken, een deugdelijke urenregistratie onmisbaar is. Niet alleen geeft urenregistratie software je de mogelijkheid om de productiviteit en inzet van je medewerkers te monitoren, ook zegt het alles over de rendabiliteit van de projecten. Investeer dus in onze doeltreffende projectmanagement software met urenregistratie module. Een investering die zichzelf, juist ook tijdens het telewerken, al snel zal terugverdienen.

 

Heb je vragen over hoe onze software kan ondersteunen bij het telewerken? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op!

As a company, you must maintain an overview of all projects: that is an area where ionBIZ scores top points.

Jeroen Monster

Quality & Process Improvement Manager bij Cadmes

NEXT STORY

Waarom gebruik je project management tools? 4 redenen!

Ionprojects is de ontwikkelaar van innovatieve alles-in-één project management software. Ons slimme project management systeem is in het bijzonder geschikt voor het beheren van projecten binnen de ICT, consultancy en engineering. Het hebben van een dergelijk online systeem is eigenlijk onmisbaar indien je projecten efficiënt en effectief wilt managen zonder hoge kosten te maken. Hieronder leggen wij uit welke voordelen het gebruik van onze project management tools zoal oplevert. 

Read More

NEXT STORY

Wat is ERP en waarom heb je een ERP-systeem nodig?

Wat betekent ERP? Deze afkorting staat voor Enterprise Resource Planning. ERP-bedrijfssoftware wordt gebruikt binnen organisaties en dient ter ondersteuning van diverse bedrijfsprocessen. Er zijn tal van redenen om een effectief ERP-systeem aan te schaffen. Bijvoorbeeld om als startende ondernemer direct een vliegende start te maken en snel te kunnen groeien, maar ook om als gevestigd ondernemer efficiënter en doeltreffender te kunnen gaan ondernemen. Wie wil professionaliseren kan eigenlijk niet zonder een goed ERP-systeem. In dit artikel leggen we daarom uit wat ERP is en kan, en waarom deze software, zeker ook in de IT en engineering, onmisbaar is.

Read More

NEXT STORY

4 voordelen van online factureren op een rij!

Vroeger ontving je alle rekeningen via de post, maar tegenwoordig komen facturen steeds vaker via je mailbox binnen. De Rijksoverheid is in 2017 zelfs al volledig overgegaan op online factureren en wie met de overheid zaken, doet moet hierdoor dus al zijn overgestapt op e-factureren. Ben je nog niet overstag en twijfel je of je moet stoppen met de traditionele papieren factuur? In dit artikel leggen we uit welke voordelen online factureren voor iedere organisatie heeft.

Read More

NEXT STORY

Je urenregistratie digitaal ondertekenen: alles wat je moeten weten over onze nieuwe feature:

Een belangrijke module van onze alles-in-één business software ionBIZ is de tijdsplanning software. Tijdsplanning door middel van timesheets en urenregistratie is noodzakelijk om de uitvoering van projecten optimaal te laten verlopen. Bovendien zorgt onze urenregistratie tool ervoor dat je altijd snel en correct aan klanten kunt factureren. Met trots leggen we uit hoe onze nieuwe feature, het digitaal ondertekenen van de urenregistratie, deze module nog effectiever maakt.

 

Read More

NEXT STORY

Enterprise resource planning systeem: de 4 voordelen

Wanneer je binnen een organisatie succesvol projecten wil uitvoeren, is goede sturing van bovenaf, waarbij alle middelen en werkkrachten goed verdeeld worden, cruciaal. Dit verdelen van middelen wordt ook wel resource planning genoemd; een ingewikkelde en belangrijke taak binnen projectmanagement. Om dit proces efficiënt en nauwkeurig te laten verlopen, is het verstandig om te investeren in een Enterprise resource planning (ERP) systeem. Hieronder leggen we uit wat de voordelen zijn van een goed ERP-systeem.

Read More

NEXT STORY

Software Engineering: alles wat je moet weten

Wanneer we spreken over engineering doelen we op het inzetten van kennis voor het ontwerpen of bouwen van producten of systemen die voor verbetering zorgen binnen een organisatie of in ons dagelijks leven. Software Engineering richt zich, de naam zegt het uiteraard al, op het ontwikkelen van software. Maar wat houdt Software Engineering precies in en waar kan het voor worden ingezet?

Read More

NEXT STORY

Bedrijfsprocessen automatiseren met de technologie van vandaag

Wie bij wil blijven met de concurrentie en snel en effectief wil werken ontkomt niet aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Dankzij de nieuwste technologieën is het mogelijk om door middel van software diverse handelingen binnen een bedrijf te automatiseren. Lees hieronder verder over het nut van procesautomatisering en de mogelijkheden die het biedt voor jouw bedrijf.

Read More

NEXT STORY

SAAS ERP software: wat houdt het in? Hoe maak je de beste keuze?

ERP staat voor Enterprise Resource Planning. ERP software is dan ook software die gebruikt wordt om alle processen binnen een bedrijf te managen. Wanneer je ERP software wilt implementeren kun je ervoor kiezen om een permanente licentie te kopen of om de software als abonnement af te nemen. Dit laatste wordt ook wel SAAS genoemd (Software as a Service). Je hebt bij SAAS software geen eigen infrastructuur nodig want de leverancier van de ERP software host deze op het eigen systeem.

Read More

NEXT STORY

ionProjects treedt toe tot de Visma Group

Wij zijn verheugd te kunnen melden dat ionProjects sinds heden is toegetreden tot de Visma Group.

Visma Group is een internationaal software bedrijf met vestigingen in verschillende landen, vijftienduizend werknemers en een omzet van meer dan twee miljard euro. Deze overname zal veel verbeteringen met zich meebrengen en dit op verschillende niveaus. ionProjects zal, als deel van een financieel sterke en internationale familie, de nodige continuïteit, productinnovatie en kwalitatieve service kunnen blijven garanderen in de toekomst.

Koen Claes, mede-directeur ionProjects: “Door aansluiting bij Visma krijgen we ondersteuning vanuit de techhubs van Visma Group voor de doorontwikkeling van ons API integratieplatform. Ook bieden we onze huidige en toekomstige klanten continuïteit, nu we onderdeel zijn van een groot Europees technologiebedrijf, terwijl we toch nog onze eigen bedrijfsvoering kunnen blijven bepalen.

Read More

CONTACTEER ONS

Bel of mail ons op elk moment u contact met ons wilt opnemen. Dat kan gaan om een idee voor een nieuwe functie, een vraag die u heeft, of om te brainstormen over een opwindend nieuw partnerschap.

Ondersteuning:

Contact

Marketing en verkoop:

Contact

Andere vragen:

Contact

Lokaal Kantoor / België

Kleine Nieuwedijkstraat 71

2800 Mechelen

Tel +32 (0)15 715 615

Lokaal Kantoor / Nederland

Veerdam 3

4484 NV Kortgene

Lokaal Kantoor / Roemenië

Doctor Iosif Nemoianu 9

300011 Timișoara Timișoara

Tel +40 356 43 94 93

© 2023 ionProjects - Privacy statement